Avrupa’nın en büyük doğrudan satış şirketlerinden biri olan LR Healty & Beauty’nin ürünleri mağazalarda satılmaz. Şirket çok katlı pazarlama ve üyelik sistemiyle çalışır. Ürünler, şirkete üye olan bağımsız satıcılar tarafından pazarlanır ve satılır. LR üyeleri yaptıkları satışlardan direkt kar alırlar ve kurdukları ekiplerin satışlarından da prim hakederler. Peki internet ve sosyal medya da göreceğiniz üzere neden hem LR üyesi hem de LR iş ortağı tanımı yapılıyor?

LR iş ortağı olmak ne demek?


Aslında bakarsanız bu iki terim arasında hiç bir fark yok. LR, Türkiye’de doğrudan satış yasalarına tabi bir şirkettir. Bu yasa gereği LR’e üye olan bir kişi LR’ın ürünlerini satın alma ve satma hakkına sahip olur. LR, bu satış karşılığında kazancının büyük bir bölümünü LR üyelerine prim olarak dağıtır. İşte bu yüzden şirket üye yerine iş ortağı terimini bilinçli olarak kullanıyor. Yani LR üyeliği ve LR iş ortaklığı arasında bir fark yoktur.

Ya sadece müşteri olmak istersem?


Eğer ürün satışıyla ilgilenmiyor ve sadece LR ürünlerini satın almak ve kullanmakla ilgileniyorsanız iki seçeneğiniz var :


1. LR ürünleri satan bir iş ortağından bu ürünleri elden satın alabilir veya sipariş verebilirsiniz.

2. Hiç bir kayıt ücreti, sipariş zorunluluğu, aylık veya yıllık aidat olmadan siz de LR üyesi olabilir ve sadece kendi ürün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Hiç bir toplantı, eğitim vb gibi etkinliğe katılım zorunluluğunuz olmaz. Kimse size neden satış yapmıyorsunuz demez. Şirket nezdinde yukarıda saydığım sebeplerden dolayı yine iş ortağı olarak adlandırılırsınız, ancak istediğiniz süre boyunca ve istediğiniz zaman ürün satın alarak üyeliğinizi devam ettirebilirsiniz.

Neden üyelik paketleri var?


LR, üye olmak isteyen kişilere farklı üyelik paketleri seçenekleri sunar. İçerisinde ürün olan bu paketlerden birini seçmeniz halinde, ürün tanıtımı ve satışına başlayacağınız düşünülerek bir kereye mahsus olmak üzere geliş fiyatının da üzerinde bir indirimle bu ürünleri üye olurken satın almış olursunuz. Ürünlerinizle birlikte ürün kataloğunuz ve şirketi/ürünleri tanıtan dökümanlar da paketinizle birlikte gönderilir. Üye olduktan sonra yine istediğiniz zaman geliş fiyatıyla sipariş vermeye devam edersiniz. Hiç satış yapmayı düşünmüyosanız hiç bir paket seçmeden, yani üyelik aşamasında sipariş vermeden de üye olabilirsiniz. Bu durumda ücretsiz katalog gönderilmez, siparişinizi üyeliğiniz onaylandıktan sonra istediğiniz zaman şirketin internet sitesinden veya çağrı merkezini arayarak verebilirsiniz.